Το Skywalker.gr από το 1999 παραμένει η πρώτη και η μόνη αμιγώς ελληνική πλατφόρμα σύγκλισης αναγκών που αφορούν την εργασία, λειτουργώντας ως εργαλείο ζεύξης προσφοράς και ζήτησης.
Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην αναδόμηση της ελληνικής αγοράς εργασίας δημιούργησε την HR Community, μια ανοιχτή κοινότητα στελεχών και επαγγελματιών των ανθρώπινων πόρων και του οικοσυστήματός τους, με σκοπό τη συμβολή στην αξιοποίηση των ελληνικών παραγωγικών δυνάμεων.
Από το 2012 ανέλαβε πρωτοβουλίες που αφορούν την εργασία, την εκπαίδευση, την επιχειρηματικότητα, τον εθελοντισμό και την ανάπτυξη ερασιτεχνικών δεξιοτήτων. Με τις δράσεις Athens #JobFestival, Thessaloniki #JobFestival, JobDays, HR Community Conference & Awards, HR Community Actions, Εducation Festival, Μονοπάτια, GR Bossible, Φεστιβάλ Εθελοντισμού «Voluntary Action» και Hobby Festival συμβάλλει στη δημιουργία αποτελεσματικών δικτύων / κοινοτήτων σε αυτούς τους πέντε βασικούς κοινωνικούς πυλώνες.
H «Skywalker FreePress», με εβδομαδιαία κυκλοφορία σε 25.000 αντίτυπα και περισσότερα από 240 σημεία διανομής και παραλαβής σε όλη την Ελλάδα, προσέφερε για 5 έτη σε όσους το χρειάζονταν πρόσβαση σε πληροφορίες για τη βελτίωση της επαγγελματικής τους ζωής.
Η εφημερίδα «Στέντορας», εξέλιξη της «Skywalker FreePress», κυκλοφορούσε στα περίπτερα για 1 έτος και στις 64 σελίδες της παρουσίαζε ισόποσα αγγελίες με χιλιάδες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό, τον δημόσιο και τον τρίτο τομέα και περιεχόμενο για την εργασία, την επιχειρηματικότητα, την προσωπική ανάπτυξη και την κοινωνική αντίληψη.
Σήμερα το περιεχόμενο της εφημερίδας «Στέντορας», ανανεωμένο και επίκαιρο, φιλοξενείται πλέον στον ιστότοπο stentoras.gr. Ενημέρωση για την εργασία, την επιχειρηματικότητα, την ανάπτυξη, την κοινωνία, την πολιτική, αλλά και τις ερασιτεχνικές ασχολίες και την ευζωία, σε καθημερινή βάση.
Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: το 2018 περισσότερες από 8.500 εταιρίες δημοσίευσαν στο skywalker.gr περισσότερες από 82.000 αγγελίες για όλες τις ειδικότητες, με τις ετήσιες επισκέψεις να προσεγγίζουν τις 8.000.000.
Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, με έδρα το Χολαργό, δημιουργήθηκε με τη διοικητική μεταρρύθμιση του προγράμματος Καλλικράτη, μετά τη ψήφιση του ν.3852/ΦΕΚ 87Α/2010 και προέρχεται από την ένωση δύο πρώην Δήμων, του Δήμου Παπάγου και του Δήμου Χολαργού, που απαρτίζουν και τις δύο αντίστοιχες Δημοτικές Κοινότητες. Οι δύο πρώην Δήμοι έχουν διαφοροποιήσεις και ιδιαιτερότητες που καθορίζουν τη φυσιογνωμία τους, αλλά συνάμα και πολλά στοιχεία που τους ενώνουν. Και οι δύο είναι, απ’ αρχής της δημιουργίας τους, αποτέλεσμα οικοδομικών συνεταιρισμών με συγκεκριμένο πολεοδομικό σχεδιασμό που στόχευε στη δημιουργία κηπουπόλεων, με οικόπεδα σαφώς μεγαλύτερα από τα συνήθη αστικά οικόπεδα και πληθώρα δημοσίων χώρων και χώρων πρασίνου.
Έχουν κοινά πλεονεκτήματα τη γειτνίαση με τον Υμηττό και την μικρή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας. Και οι δύο περιοχές χαρακτηρίζονται από την ύπαρξη ενός ιδιαίτερα καλού κλίματος και από το χάρισμα της θέας, της ομορφιάς και της υγιεινής, λόγω της ευεργετικής επίδρασης του ορεινού όγκου του Υμηττού και άλλων κοινών μορφολογικών χαρακτηριστικών. Παράλληλα βρίσκονται σε μικρή σχετικά απόσταση από την πρωτεύουσα, με πυκνή κυκλοφοριακή σύνδεση – από τις πρώτες που αναπτύχθηκαν στην ιστορία του λεκανοπεδίου. Και, το κυριότερο, έχουν συνυπάρξει και στο παρελθόν στον ίδιο Δήμο, αφού στην αρχή της δημιουργίας του Παπάγου, το προάστιο υπαγόταν διοικητικά στο Δήμο Χολαργού, από το 1950 έως και το 1965, οπότε και αναγνωρίστηκε σαν ανεξάρτητη κοινότητα.