skywalkerlogo

skywalkerlogo

Το skywalker.gr δραστηριοποιείται στο χώρο του Ανθρώπινου Δυναμικού απο το 1999 και μέχρι σήμερα παραμένει η μοναδική ελληνική πλατφόρμα σύγκλισης και μόχλευσης των αναγκών επιχειρήσεων και εργαζομένων. Παρέχει πρόσβαση σε αγγελίες, προκηρύξεις, ανακοινώσεις θέσεων και εργαλεία διαχείρισης καριέρας, καθώς και τη δυνατότητα να προσθέσει ο υποψήφιος το βιογραφικό του σημείωμα σε πανελλαδική βάση δεδομένων, από όπου μπορούν να το αντλήσουν εταιρίες παντού στην Ελλάδα. Επιπλέον, με δράσεις όπως η διοργάνωση σεμιναρίων με δωρεάν είσοδο για το κοινό, προσφέρει πληροφόρηση για θέματα της αγοράς εργασίας και της επιχειρηματικότητας προσαρμοσμένα στις ανάγκες της ελληνικής πραγματικότητας.

Η φιλοσοφία του skywalker.gr, που το καθιστά απαραίτητο εργαλείο των εταιριών στην αναζήτηση εργασίας, συνοψίζεται στα εξής: Προσωπική εξυπηρέτηση, προβολή των αγγελιών στα social media και με banner στο site, βέλτιστη διαχείριση του εταιρικού λογαριασμού, φιλικότητα, άριστη γνώση της ελληνικής αγοράς εργασίας. Από το 2008, είναι μέλος της The Network, προσφέροντας λύσεις στις εταιρείες για τις προσλήψεις προσωπικού σε οποιαδήποτε χώρα.

Η εφημερίδα «Στέντορας», εξέλιξη της «Skywalker FreePress», κυκλοφορεί στα περίπτερα από το Σάββατο 27 Ιανουαρίου και κάθε Σάββατο. Ο «Στέντορας» έχει 64 σελίδες, κατανεμημένες ισόποσα σε αγγελίες με χιλιάδες θέσεις εργασία στον ιδιωτικό, στον δημόσιο και στον τρίτο τομέα και σε περιεχόμενο για την εργασία, την επιχειρηματικότητα, την προσωπική ανάπτυξη και την κοινωνική αντίληψη.

Το skywalker.gr επισκέπτονται καθημερινά περισσότεροι από 40.000 υποψήφιοι, οι ενεργές θέσεις εργασίας ξεπερνούν τις 7.000, ενώ τον τελευταίο χρόνο το εμπιστεύτηκαν πάνω από 3.500 επιχειρήσεις.


iiekdiplareioslogo

Ελληνική Βιοτεχνική Εταιρεία – Διπλάρειος Σχολή εκατόν είκοσι έξι χρόνια κοινωνικής προσφοράς 1892-2018 και …….συνεχίζει….!!!!

Η Ελληνική Βιοτεχνική Εταιρεία – Διπλάρειος Σχολή, είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός με σκοπό την δωρεάν παροχή εκπαίδευσης και κατάρτισης. Ένας ιστορικός εκπαιδευτικός οργανισμός που εμφανίζει πολλές ιδιαιτερότητες, σε βαθμό που τον καθιστούν μοναδική περίπτωση στον Ελλαδικό χώρο.

Η Ελληνική Βιοτεχνική Εταιρεία (Ε.Β.Ε.) ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1892, από τον Καθηγητή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών Κυπάρισσο Στέφανο (1857 - 1917), με σκοπό την προαγωγή και ανάπτυξη της δωρεάν τεχνικής διδασκαλίας.

Έμβλημα της Εταιρείας ορίστηκε η γλαύκα επάνω στον άκμονα. Η έναρξη των μαθημάτων ορίστηκε για τις 4 Μαρτίου 1893, η διδασκαλία θα γινόταν στις αίθουσες του Πρακτικού Λυκείου (Βαρβάκειο) η και σε άλλους χώρους κυρίως τα απογεύματα και τα πρωινά της Κυριακής.

Καθηγητές των Σχολών ήταν σημαντικά ονόματα στον τομέα των επιστημών και των τεχνών εκείνης της εποχής μεταξύ των οποίων και ο ίδιος ο Κυπάρισσος Στέφανος. Οι περισσότεροι δε, πρόσφεραν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς. Με την έναρξη των μαθημάτων περίπου 200 μαθητές εγγράφηκαν οι οποίοι δεν πλήρωναν ούτε εγγραφή ούτε και δίδακτρα. Ενώ τα απαραίτητα υλικά τους παρέχονταν από την Εταιρεία και τα αποπληρώνανε σε δόσεις.

Εκτός από την διδασκαλία και τη δημοσίευση αξιόλογων άρθρων και μελετών οι δραστηριότητες της Ελληνικής Βιοτεχνικής Εταιρείας επεκταθήκαν και σε θέσπιση χρηματικών βραβείων, διοργάνωση συναυλιών και εκθέσεων.

Η αναγνώριση από τον επιστημονικό κόσμο της χώρας της μεγάλης αποστολής της Ελληνικής Βιοτεχνικής Εταιρείας δεν άργησε να έρθει και το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να κινήσει το ενδιαφέρων πολλών εθνικών ευεργετών της εποχής εκείνης. Οι οποίοι άρχισαν να υποστηρίζουν το έργο και την ιδέα του Στέφανου τόσο υλικά όσο και χρηματικά με συνδρομές υπέρ του σκοπού της. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα κληροδοτήματα Σεβαστοπούλου, Χαροκόπου και Διπλάρη.

Ο Αριστείδης Διπλάρης, γόνος μεγάλης αθηναϊκής οικογένειας και μέλος της Ελληνικής Βιοτεχνικής Εταιρείας από το 1894, όρισε με την διαθήκη του τη διάθεση όλης του της περιουσίας για την ίδρυση ομώνυμης Σχολής, στην οποία θα διδάσκονταν δωρεάν σε νέους και νέες Σχέδιο και γενικά Τέχνες. Στόχος των σπουδών να εξασφαλίζεται η επαγγελματική σταδιοδρομία στους αποφοίτους της.

Από το 1915 οι σχολές, με απόφαση του Δ.Σ., μέχρι και σήμερα λειτουργούν ως ενωμένες με ενιαία διοίκηση ως Σχολές της Ελληνικής Βιοτεχνικής Εταιρείας - Διπλαρείου Σχολής (Ε.Β.Ε.-Δ.Σ.)``, ως Σωματείο πλέον μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Ο αείμνηστος Μεγάλος Ευεργέτης Παναγής Χαροκόπος άφησε κληροδότημα υποτροφιών στην Ελληνική Βιοτεχνική Εταιρεία – Διπλάρειος Σχολή και το 1927 και βάσει αυτού στάλθηκε ο πρώτος υπότροφος, απόφοιτος των σχολών στη Γερμανία για την μετεκπαίδευση και ολοκλήρωση της μόρφωσης του. Υποτροφίες οι οποίες χορηγούνται έως και σήμερα.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης μαθητών η ανάγκη απόκτησης ιδιόκτητου κτηρίου κρίθηκε επιτακτική. Η τότε διοίκηση (1920-32) αξιοποιώντας τα περιουσιακά στοιχεία του κληροδοτήματος και αφού εξασφάλισε το απαραίτητο κεφάλαιο από εισφορές παράλληλα με την εκπλήρωση της επιθυμίας του Αριστείδη Διπλάρη προέβη, κατά την τετραετία 1928-1932, στην αγορά οικοπέδου στην Αθήνα επί της Πλατείας Θεάτρου 3 και Μενάνδρου 6. Και στην συνέχεια ανέγερση τετραωρόφου κτηρίου κατάλληλα σχεδιασμένου από τον αρχιτέκτονα Α. Ηλιάδη για χρήση αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Τα εγκαίνια του μεγάρου έγιναν τον Ιούλιο του 1932 με μεγάλη επισημότητα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των Σχολών εκπαιδεύτηκαν άνω των 65.000 τεχνίτες όλων των δομών ειδικοτήτων και στελέχωσαν τις Ελληνικές Βιοτεχνίες, τις Βιομηχανίες και τη Δημόσια Διοίκηση και συνέβαλαν αποφασιστικά στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της Εθνικής Οικονομίας.

Για την μακρά και επιτυχή συμμετοχή της στο εκπαιδευτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών στις 29 Δεκεμβρίου 1969 και από το Δήμο Αθηναίων στις 13 Δεκεμβρίου 2004.

Σήμερα η Ε.Β.Ε. – Διπλάρειος Σχολή εξακολουθεί και παρέχει δωρεάν τις εκπαιδευτικές της υπηρεσίες πλέον ως :

 • Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ.), με ειδικότητες στους τομείς :
  - Πληροφορικής
  - Τουρισμού
 • Κέντρο Διά Βίου Μάθησης 2 (Κε.Δι.Βι.Μ.2), με λειτουργία προγραμμάτων κατάρτισης στα θεματικά πεδία:
  - Νέες Τεχνολογίες και Πληροφορική
  - Πολιτισμός και Τέχνη
  - Περιβάλλοντος

Πληροφορίες: ``Ε.Β.Ε. - Διπλάρειος Σχολή``,

Διεύθυνση: Πλατεία Θεάτρου 3,

Τηλ.: 210-3240130,

Website: www.diplareios.edu.gr,

Facebook: Ελληνική Βιοτεχνική Εταιρεία - Διπλάρειος Σχολή ΙΙΕΚ – ΚεΔιΒιΜ2,

Instagram: diplareios_school

Linkedin: Hellenic Handcraft Industry Association & Diplareios School

  

#JobDays

#JobDays 2021
Online #Jobday «Η επαγγελματική συμπεριφορά εργοδοτών και εργαζομένων στον εργασιακό χώρο»
#JobDays 2020
Online #Jobday «Τα social media στην αναζήτηση εργασίας»
Online #Jobday «Συνέντευξη Επιλογής Προσωπικού»
Online #JobDay «Κάνε το επόμενο βήμα στην καριέρα σου»
Online #JobDay «Αναζήτηση Εργασίας»
Online #JobDay «Αγορά εργασίας και νέες μορφές επαγγελμάτων»
#JobDay Κερατσίνι - Δραπετσώνα
#JobDay Community Center Λαγκαδίκια
#JobDay Καβάλα
#JobDay HotelBrain
#JobDay ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
#JobDay Τουρισμού
#JobDay 45+
#JobDay Προσφύγων
#JobDay DEV
#JobDays 2019
#JobDay Χαλάνδρι
Ημερίδα Σταδιοδρομίας Δήμου Κηφισιάς #Jobday 2019 - Δεκέμβριος
#Jobday Γρεβενά
#JobDay ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
#JobDays OEE/TAK Ηράκλειο Κρήτης
#JobDay Sindos Community Center
#JobDay 84η ΔΕΘ-Akademia
#JobDay Νεάπολη-Συκιές
#JobDay Καβάλα
#JobDay Κοζάνη
Ημερίδα Σταδιοδρομίας Δήμου Κηφισιάς #Jobday 2019
#JobDay Δήμος Φυλής Breaking Stereotypes
#Jobday Θεσσαλονίκη
#Jobday Βόλος
#Jobday Τρίκαλα
#JobDay Καρδίτσα
#JobDay Πυλαία-Χορτιάτης
#JobDay Καλαμαριά
#JobDay Money Show (Θεσσαλονίκη)
#JobDay MEV
#JobDay Επίκεντρο ActionAid
#JobDay Club Εργασίας ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ
#JobDay HotelBrain
#JobDay Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
#JobDay 45+
#JobDay Τουρισμού
#JobDays 2018
#JobDay Ανοικτός Καφές Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας
#JobDay
#JobDay Thessaloniki Philoxenia 2018
Thessaloniki #JobDay KEM Franchise 2018
#JobDay MEV Νοέμβριος
#JobDay Χαλάνδρι
Ημερίδα Σταδιοδρομίας Δήμου Κηφισιάς #Jobday2018
#JobDay 83η ΔΕΘ-Akademia
#JobDay Κάριτας Ελλάς
#JobDay Σέρρες
#JobDay Ναύπλιο
#JobDay Ι.Ι.Ε.Κ. Διπλάρειος Σχολή
#JobDay MEV Μάιος
#JobDay Γρεβενά
#JobDay Παπάγου-Χολαργού 2018
#JobDay Ποιότητα Ζωής Νέας Σμύρνης 2018
#JobDay 45+
#JobDay HotelBrain
#JobDays KEM Franchise 2018
#JobDay Θέογνις@Μέγαρα
#JobDay MEV Φεβρουάριος
ΕΞΠΟΤΡΟΦ CONNECT #Jobdays
#JobDays 2017
Ημερίδα Σταδιοδρομίας Δήμου Κηφισιάς #Jobday
#Jobday Καστοριά
#JobDay Thessaloniki Philoxenia
#Jobdays Ευρωπαϊκή Πρόοδος Ηράκλειο Κρήτης
#JobDay MEV
#Jobday 82η Δ.Ε.Θ. - Akademia
#JobDay U Grow
#JobDay Social Media
#JobDay Βριλήσσια
#JobDay Δ.ΙΕΚ Αιγάλεω
#JobDay Μπορώ να βρω Δουλειά
#JobDay Hotel Tech
#JobDays KEM Franchise
#JobDay Ποιότητα Ζωής Νέας Σμύρνης
#JobDays 2016
#JobDay Θεσσαλονίκη-Philoxenia
#JobDay Παπάγου-Χολαργού

Εγγραφή στο newsletter