skywalkerlogo

skywalkerlogo

Το skywalker.gr δραστηριοποιείται στο χώρο του Ανθρώπινου Δυναμικού απο το 1999 και μέχρι σήμερα παραμένει η μοναδική ελληνική πλατφόρμα σύγκλισης και μόχλευσης των αναγκών επιχειρήσεων και εργαζομένων. Παρέχει πρόσβαση σε αγγελίες, προκηρύξεις, ανακοινώσεις θέσεων και εργαλεία διαχείρισης καριέρας, καθώς και τη δυνατότητα να προσθέσει ο υποψήφιος το βιογραφικό του σημείωμα σε πανελλαδική βάση δεδομένων, από όπου μπορούν να το αντλήσουν εταιρίες παντού στην Ελλάδα. Επιπλέον, με δράσεις όπως η διοργάνωση σεμιναρίων με δωρεάν είσοδο για το κοινό, προσφέρει πληροφόρηση για θέματα της αγοράς εργασίας και της επιχειρηματικότητας προσαρμοσμένα στις ανάγκες της ελληνικής πραγματικότητας.

Η φιλοσοφία του skywalker.gr, που το καθιστά απαραίτητο εργαλείο των εταιριών στην αναζήτηση εργασίας, συνοψίζεται στα εξής: Προσωπική εξυπηρέτηση, προβολή των αγγελιών στα social media και με banner στο site, βέλτιστη διαχείριση του εταιρικού λογαριασμού, φιλικότητα, άριστη γνώση της ελληνικής αγοράς εργασίας. Από το 2008, είναι μέλος της The Network, προσφέροντας λύσεις στις εταιρείες για τις προσλήψεις προσωπικού σε οποιαδήποτε χώρα.

Το skywalker.gr επισκέπτονται καθημερινά περισσότεροι από 40.000 υποψήφιοι, οι ενεργές θέσεις εργασίας ξεπερνούν τις 7.000, ενώ τον τελευταίο χρόνο το εμπιστεύτηκαν πάνω από 3.500 επιχειρήσεις.


dimos kozanislogo

Κοζάνη…μια εστία πολιτισμού

Ένας τόπος ιδιαίτερος, που σας καλεί να τον γνωρίσετε

Η Κοζάνη, πρωτεύουσα και κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας, είναι μία πόλη δραστήρια και ζωντανή, φιλόξενη και δημιουργική.

Η ιστορία της Κοζάνης έχει τις ρίζες της στα τέλη του 14ου αιώνα. Με διαδρομή από τους προϊστορικούς έως τους ελληνιστικούς και ρωμαϊκούς χρόνους, τους βυζαντινούς και την περίοδο της Τουρκοκρατίας με το ιδιότυπο καθεστώς της, η Κοζάνη έχει να επιδείξει ενδιαφέροντα ευρήματα, μνημεία και πρόσωπα.

Οι κάτοικοι της Κοζάνης ασχολήθηκαν στο παρελθόν ιδιαίτερα με τη βιοτεχνία, την κτηνοτροφία και την οικοτεχνία, ενώ τον 17ο και 18ο αιώνα ανέπτυξαν επικοινωνία με χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Η Κοζάνη συμμετείχε στην επανάσταση του 1821 κυρίως με πολίτες της, οι οποίοι αγωνίστηκαν στην υπόλοιπη επαναστατημένη Ελλάδα.

Η Κοζάνη ανέδειξε σημαντικές προσωπικότητες των γραμμάτων μέσα στον χρόνο, και ιδίως την ύστερη περίοδο του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, όπως ο Χαρίσιος Μεγδάνης, ο Γεώργιος Σακελλάριος, ο Μιχαήλ Περδικάρης, οι Ευφρόνιος και Ραφαήλ Πόποβιτς, ο Γεώργιος Λασσάνης, ο Νικόλαος Κασομούλης, ο Γεώργιος Ρουσιάδης. Από την Κοζάνη ξεκίνησε η οικογένεια Γ. Καραγιάννη το 1746 για τη Βιέννη, απόγονος της οποίας ήταν ο μουσικός Χέρμπερτ Φον Κάραγιαν, που έγινε παγκοσμίως γνωστός.

Στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας λειτούργησε, για πρώτη φορά το 1937, ένα από τα μεγαλύτερα λιγνιτικά κέντρα των Βαλκανίων και η περιοχή διαθέτει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον βιομηχανικό τοπίο. Ο Δήμος Κοζάνης υπήρξε για χρόνια ένας από τους κατεξοχήν ενεργειακούς Δήμους της χώρας. Σήμερα η περιοχή αξιοποιεί όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, που την αναδεικνύουν σε έναν τόπο σύγχρονο και ελκυστικό.

Είναι πολλά τα σημεία που θα πρέπει να επισκεφθεί κανείς, ερχόμενος στην Κοζάνη:

Το Ιστορικό - Λαογραφικό & Φυσικής Ιστορίας Μουσείο ιδρύθηκε το 1969 και είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του είδους του στα Βαλκάνια.

Ο καθεδρικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου θεμελιώθηκε το 1664 από τον ιδρυτή της πόλης, Χ. Τράντα. Το ξυλόγλυπτο τέμπλο του ναού και ο χρυσοκέντητος Επιτάφιος του 17ου αι. προσελκύουν την προσοχή των επισκεπτών, ενώ το Καμπαναριό, του 1855, αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη της Κοζάνης.

Η Ι. Μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Δημητρίου, όπου και πραγματοποιήθηκε το 1970 αντιστόρηση της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Ιωάννη Βαζελώνα του Πόντου, αποτελεί έναν σημαντικό προορισμό θρησκευτικού χαρακτήρα στην περιοχή.

Η Κοζάνη έχει την τύχη να διαθέτει μία από τις πιο σημαντικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη, που ιδρύθηκε το 1688 –οίκος βελτιώσεως το 1813- έχει μια πλούσια και μακρόχρονη ιστορία, έναν τεράστιο αριθμό παλαιών βιβλίων, χειρογράφων, αρχετύπων, παλαιτύπων, αρχειακού υλικού και σύγχρονης συλλογής. Το νέο κτίριο που φιλοξενεί όλο αυτόν το θησαυρό, είναι ένα δείγμα σύγχρονης αρχιτεκτονικής, ένας χώρος έρευνας, ένας μουσειακός επισκέψιμος χώρος, που αποτελεί κυψέλη και πυρήνα των γραμμάτων και του πολιτισμού της Κοζάνης.

Στη Δημοτική Χαρτοθήκη, η οποία στεγάζεται στο Αρχοντικό Λασσάνη, σώζεται ένα από τα 16 αντίτυπα της Χάρτας του Ρήγα Βελεστινλή.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, ιστορικής έδρας του Δήμου, διαθέτει ανεκτίμητα αρχαιολογικά ευρήματα από τα προϊστορικά ως τα ρωμαϊκά και βυζαντινά χρόνια. Η ανασκαφική έρευνα ξεκίνησε το 1983 και συνεχίζεται αδιάκοπα, καθώς το μουσείο Αιανής αποτελεί μουσείο διαχρονίας του μακεδονικού ελληνισμού.

Η Αρχαιολογική συλλογή της Κοζάνης διαθέτει ενδιαφέροντα ευρήματα της πόλης και των άλλων χώρων.

Το Αρχοντικό Βούρκα, κτίσμα του 18ου αιώνα δείγμα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Δ. Μακεδονίας, αποτελεί ένα στολίδι στο κέντρο της πόλης, ένα σημείο αναφοράς του παρελθόντος που ζωντανεύει μέσα στο παρόν.

Το Δρίζειο κληροδότημα είναι ένα από τα ωραιότερα κτίρια της πόλης, στο οποίο στεγάζεται το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης.

Ο κρόκος, το χρυσάφι της ελληνικής γης, είναι απόλυτα ταυτισμένος με την Κοζάνη. Ο κρόκος Κοζάνης, γνωστός για τις ιδιότητές του, εξάγεται σε πολλές χώρες του εξωτερικού και ανήκει στην καλύτερη ποιότητα σαφράν στον κόσμο.

Στην περιοχή τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία σημαντική στροφή στην παραγωγή και άλλων αρωματικών φυτών, με έμφαση στο τριαντάφυλλο, τη λεβάντα, το τσάι βουνού, το μελισσόχορτο και τη ρίγανη.

Η Κοζάνη έχει μια πλούσια ζωντανή παράδοση με ετερόκλητα στοιχεία και ο λαϊκός της πολιτισμός αφήνει το αποτύπωμά του στο χθες και στο σήμερα.

Η Κοζάνη είναι ιδιαίτερα γνωστή για την παραδοσιακή Αποκριά της. Τις μέρες του καρναβαλιού η πόλη ξεφαντώνει διονυσιακά, ενώ το τοπικό γλωσσικό ιδίωμα έχει την τιμητική του. Την Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς η πόλη σείεται στον ρυθμό της γιορτής και οι Φανοί ανάβουν σε κάθε γειτονιά, παρασύροντας του επισκέπτες σε μια ξέφρενη γιορτή…

Οι Μωμόγεροι, είναι ένα έθιμο της περιοχής, που χάνεται στα βάθη της ιστορίας, ένα έθιμο που εντάχθηκε στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco.

Οι Λαζαρίνες, ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα, συνδέεται με τον ερχομό της άνοιξης, την αναγέννηση της φύσης και την ανανέωση της ζωής.

Ο σύγχρονος πολιτισμός της Κοζάνης, εμφανής σε κάθε επίπεδο τέχνης και δημιουργίας –στο θέατρο, τη λογοτεχνία, τη μουσική, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία- διαμορφώνει το αύριο. Η Κοζάνη σημειώνει μία έντονη παραγωγή στις τέχνες και τα γράμματα. Πριν κάποια χρόνια υπήρξε «Πόλη του Βιβλίου». Σημαντικός αριθμός ανθρώπων του τόπου αναπτύσσει αξιόλογη παραγωγή σε όλους τους τομείς του πολιτισμού, ενώ η πόλη φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις διεθνούς επιπέδου, όπως το Σεμινάριο Μουσικής και το Jazz Festival. Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης ανεβάζει πολυάριθμες ποιοτικές παραστάσεις, τόσο στα όρια του Δήμου, όσο και έξω από αυτόν. Η Φιλαρμονική του Δήμου «Πανδώρα», που ιδρύθηκε το 1902, αποτελεί μία από τις πιο αξιόλογες φιλαρμονικές στην Ελλάδα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιούνται στην Κοζάνη ορισμένες από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις, διεθνούς χαρακτήρα, οι οποίες συγκεντρώνουν πλήθος επισκεπτών.

Η γεωλογία της περιοχής βοήθησε την ανάπτυξη φυσικών σχηματισμών και ιδιαίτερων οικοσυστημάτων. Περπατώντας κανείς στην περιοχή του Χρωμίου μπορεί να βρεθεί μπροστά σε ένα εντυπωσιακό φαινόμενο, να πατήσει πάνω στην ένωση της Ευρασιατικής και της Αφρικανικής τεκτονικής πλάκας ένα φαινόμενο, που γίνεται αντιληπτό διά γυμνού οφθαλμού, καθώς η χλωρίδα, που αναπτύσσεται στις δύο πλάκες είναι διαφορετική, ενώ μεγάλη είναι και η βιοποικιλότητα που παρατηρείται.

Η τεχνητή λίμνη Πολυφύτου, στα όρια του Δήμου, αγκαλιάζει με το υγρό της στοιχείο την περιοχή, διαμορφώνοντας μια παραλίμνια ζώνη, που προσφέρει ένα ξεχωριστό φυσικό τοπίο.

Η γεωγραφική θέση και η εγγύτητα της Κοζάνης σε περιοχές, όπως η Σιάτιστα με τα Αρχοντικά, τα Σέρβια και η Καστοριά με τα Βυζαντινά μνημεία, ο Βελβεντός με τους καταρράκτες, αλλά και η Κατερίνη και η Θεσσαλονίκη σε άξονα λίγων χιλιομέτρων, την καθιστά ένα τα σημαντικότερα κέντρα της Β. Ελλάδος, με εύκολη πρόσβαση σε ενδιαφέροντες προορισμούς.

Η Κοζάνη έχει Εφετείο, αεροδρόμιο, ενώ δίπλα της περνά η Εγνατία οδός. Ένα από τα μεγαλύτερα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας, καθώς και τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, βρίσκονται εδώ.

Η πόλη της Κοζάνης έχει περίπου 55.000 κατοίκους και ο Καλλικρατικός Δήμος έχει γύρω στους 70.000 κατοίκους.

Η Κοζάνη είναι γνωστή για τη γαστρονομία της, και τις ιδιαίτερες γεύσεις, τις οποίες αξίζει να γευτεί κανείς. Το τοπικό «γιαπράκι», η πίτα «κιχί», το γλυκό «σαλιάρι» και άλλα νόστιμα εδέσματα, συνθέτουν μία πλούσια κουζίνα, την οποία μπορεί να βρει ο επισκέπτης στα εστιατόρια και τα ταβερνάκια της πόλης.

Η Κοζάνη έχει έντονη νυχτερινή ζωή, με πολύ νέο κόσμο, ενώ φιλοξενεί συναυλίες και διαφόρων ειδών events, που την καθιστούν ένα τόπο ιδιαίτερα νεανικό και ζωντανό.

Ο Δήμος Κοζάνης είναι ένας τόπος εξαιρετικά φιλόξενος, με ζεστούς ανθρώπους, ένας τόπος ευχάριστος κάθε περίοδο του έτους, που σας καλεί να τον γνωρίσετε…

#JobDays

#JobDays 2020
Online #JobDay «Κάνε το επόμενο βήμα στην καριέρα σου»
Online #JobDay «Αναζήτηση Εργασίας»
Online #JobDay «Αγορά εργασίας και νέες μορφές επαγγελμάτων»
#JobDay Κερατσίνι - Δραπετσώνα
#JobDay Community Center Λαγκαδίκια
#JobDay Καβάλα
#JobDay HotelBrain
#JobDay ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
#JobDay Τουρισμού
#JobDay 45+
#JobDay Προσφύγων
#JobDay DEV
#JobDays 2019
#JobDay Χαλάνδρι
Ημερίδα Σταδιοδρομίας Δήμου Κηφισιάς #Jobday 2019 - Δεκέμβριος
#Jobday Γρεβενά
#JobDay ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
#JobDays OEE/TAK Ηράκλειο Κρήτης
#JobDay Sindos Community Center
#JobDay 84η ΔΕΘ-Akademia
#JobDay Νεάπολη-Συκιές
#JobDay Καβάλα
#JobDay Κοζάνη
Ημερίδα Σταδιοδρομίας Δήμου Κηφισιάς #Jobday 2019
#JobDay Δήμος Φυλής Breaking Stereotypes
#Jobday Θεσσαλονίκη
#Jobday Βόλος
#Jobday Τρίκαλα
#JobDay Καρδίτσα
#JobDay Πυλαία-Χορτιάτης
#JobDay Καλαμαριά
#JobDay Money Show (Θεσσαλονίκη)
#JobDay MEV
#JobDay Επίκεντρο ActionAid
#JobDay Club Εργασίας ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ
#JobDay HotelBrain
#JobDay Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
#JobDay 45+
#JobDay Τουρισμού
#JobDays 2018
#JobDay Ανοικτός Καφές Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας
#JobDay
#JobDay Thessaloniki Philoxenia 2018
Thessaloniki #JobDay KEM Franchise 2018
#JobDay MEV Νοέμβριος
#JobDay Χαλάνδρι
Ημερίδα Σταδιοδρομίας Δήμου Κηφισιάς #Jobday2018
#JobDay 83η ΔΕΘ-Akademia
#JobDay Κάριτας Ελλάς
#JobDay Σέρρες
#JobDay Ναύπλιο
#JobDay Ι.Ι.Ε.Κ. Διπλάρειος Σχολή
#JobDay MEV Μάιος
#JobDay Γρεβενά
#JobDay Παπάγου-Χολαργού 2018
#JobDay Ποιότητα Ζωής Νέας Σμύρνης 2018
#JobDay 45+
#JobDay HotelBrain
#JobDays KEM Franchise 2018
#JobDay Θέογνις@Μέγαρα
#JobDay MEV Φεβρουάριος
ΕΞΠΟΤΡΟΦ CONNECT #Jobdays
#JobDays 2017
Ημερίδα Σταδιοδρομίας Δήμου Κηφισιάς #Jobday
#Jobday Καστοριά
#JobDay Thessaloniki Philoxenia
#Jobdays Ευρωπαϊκή Πρόοδος Ηράκλειο Κρήτης
#JobDay MEV
#Jobday 82η Δ.Ε.Θ. - Akademia
#JobDay U Grow
#JobDay Social Media
#JobDay Βριλήσσια
#JobDay Δ.ΙΕΚ Αιγάλεω
#JobDay Μπορώ να βρω Δουλειά
#JobDay Hotel Tech
#JobDays KEM Franchise
#JobDay Ποιότητα Ζωής Νέας Σμύρνης
#JobDays 2016
#JobDay Θεσσαλονίκη-Philoxenia
#JobDay Παπάγου-Χολαργού

Εγγραφή στο newsletter