fbpx

alogdianakh

Η κα Μαριάννα Αλογδιανάκη εργάζεται ως Σύμβουλος Σταδιοδρομίας στο Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Κρήτης. Πραγματοποίησε προπτυχιακές σπουδές στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα ΦΠΨ με ειδίκευση την Ψυχολογία. Οι μεταπτυχιακές της σπουδές στη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό  [ΕΚΠΑ], αποτέλεσαν το εφαλτήριο της ενεργούς δραστηριοποίησής της στο χώρο της επαγγελματικής συμβουλευτικής.

Η παροχή υπηρεσιών προσανατολισμού και επαγγελματικής συμβουλευτικής σε συνεργασία με φορείς εκπαίδευσης και κατάρτισης (δημόσιους και ιδιωτικούς), σηματοδοτεί την εικοσαετή εργασιακή της πορεία και τροφοδοτεί τη διαρκή επιμόρφωσή της σε θέματα συμβουλευτικής, εκπαίδευσης, κατάρτισης και αγοράς εργασίας.

Σταθμοί-ορόσημο για τη μέχρι σήμερα εργασιακή της πορεία αποτελούν, η οργάνωση της λειτουργίας του Γραφείου «Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας» και οι συνεργασίες της με το Κέντρο Συμβουλευτικής Αγωγή Νέων [ΚΕ.Σ.Α.Ν] του Δήμου Ηρακλείου, το ΚΕΚ ΙΝΕ ΓΣΕΕ – Παράρτημα Ηρακλείου, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Τυλίσσου. Τα εργασιακά αυτά περιβάλλοντα εμπλούτισαν την εμπειρία της στη συμβουλευτική υποστήριξη ποικίλων πληθυσμιακών ομάδων (ανέργων, νέων, γυναικών, ευπαθών /ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κλπ), και ενίσχυσαν το προφίλ της ως συμβούλου επαγγελματικού προσανατολισμού σε έφηβους υποψηφίους μαθητές και γονείς.

Η παράλληλη άσκηση του διδακτικού έργου συνεργαζόμενη  με εκπαιδευτικά ιδρύματα ή άλλους φορείς εκπαίδευσης & κατάρτισης (ΤΕΙ Κρήτης, ΑΣΠΑΙΤΕ Ηρακλείου, ΙΕΚ Ηρακλείου, ΚΕΚ, ΚΔΒΜ, κλπ.), συνεχίζεται μέχρι και σήμερα στο πλαίσιο Προγραμμάτων της Δια Βίου Μάθησης, ως Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων.

Οι τομείς της επαγγελματικής ανάπτυξης, της συμβουλευτικής και της δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης ενηλίκων συνεισφέρουν στη διαχείριση των θεμάτων και των προκλήσεων που αναδύονται στην καθημερινή της συνδιαλλαγή με την ακαδημαϊκή κοινότητα (φοιτητές-πτυχιούχους και ακαδημαϊκό προσωπικό).